nagyreti lake hero background

A tóról

A Nagyréti-tó Békés megyében, Békéscsaba központjától 9 kilométerre található, teljes területe 23,36 hektár. A tó Catch & Release elv alapján üzemel, tehát halat elvinni nem lehet.

A tó sajátossága, hogy a horgászállások előtti horgászható terület, a tófenék domborzata, talaja, valamint a vízmélység közel azonos. A mederfenék akadómentes, a talaj agyagos-szikes felület, átlagmélység 2.7 méter, A tó hosszában nádsövénnyel elválasztott.

A halfauna legnagyobb részét nagytestű pontyok adják. A jelenlegi állomány 65%-a 10 kg feletti, de szép számmal akadnak nyurga és tükrös 20 kg feletti egyedek is (a tórekord 27 kg-os). A ponty állomány mellett jelentős a tó ragadozó állománya: harcsa (kb. 110 db 25-35 kg közötti, a legnagyobb 70-kg-os), csuka (8-12 kg átlagsúly) és süllő található.

A bojlis módszer kedvelői mellett a feeder horgászok is látogathatják a tavat. A finom peca művelőinek a méretes példányok fogása mellett sok örömet okozhatnak a tó 1kg-ot is meghaladó kárászai, valamint a brutális harcsa állomány ellenére is jelentős mennyiségben levő dévérkeszeg állomány.

A tavon 18 horgászhelyet alakítottunk ki, a horgászhelyek távolsága: 56m. Mindegyik horgászhelyhez fedett beülőt, csónakot evező lapáttal, pontybölcsőt, bográcsozó-és grillező-állványt, 3 db szeméttároló kukát, valamint áramhasználatot biztosítunk. A tavon elérhető minden vendégünk számára igényes női és férfi mosdó, zuhanyzó.

A tavon büfé és étkezési lehetőség nincs, de a közelben több étterem is vállal kiszállítást.

Foglalás

A foglalási rendszerrel lehetőség nyílik, hogy megtervezze és biztosítsa az évi horgászatainak időpontját. Minden év január 15.-től mód van arra, hogy lefoglalja horgászhelyét az adott évre. Foglalásait az info@nagyretito.hu címen írásban az alábbiakban rögzítettek szerint, vagy a tóparton személyesen teheti meg.

A horgászhelyek ára 15.000 Ft/nap, amely tartalmazza a csónak, a mosdó, wc, zuhanyzó, halbölcső, bogrács-állvány használatát.

A minimum foglalási időtartam 48 óra. Egy stégen maximum 4 fő és engedélyezett.

Az áramhasználat ára: 1000 Ft/nap, melyet a megérkezéskor a helyszínen kell megfizetni.

A foglalás menete

1./ A foglaláshoz a szabad helyeket a foglalás menüpontban lehet megtekinteni. Foglalni csak e-mail-ben lehetséges az info@nagyretito.hu címen az alábbi táblázat kitöltésével és megküldésével.

2./ A foglalás után a foglaló horgász e-mail-ben értesítést kap a foglalás visszaigazolásáról, valamint a foglaló megfizetésének módjáról.

A foglalóként a teljes összeg 50%-t szükséges átutalni 8 napon belül a honlapon feltüntetett számlaszámra.

Az utalás sikerességéről e-mailben visszaigazolást küldünk.

A foglalás telefonos egyeztetéssel a helyszínen személyesen is rendezhető.

Amennyiben a foglaló 8 napon túl nem érkezik meg az adott számlaszámra, a foglalás automatikusan törlésre kerül.

A foglalás lemondása:

A lemondást írásban az info@nagyretito.hu címen kell jelezni, az alábbi adatokkal: név, cím, időpont, a lemondás oka.

Amennyiben a tervezett horgászat időpontja a koronavírus járvány miatti lakóhely elhagyási tilalom alá esne, a foglalás egyeztetés alapján egy későbbi időpontban felhasználható.

A foglalás lemondása esetén a visszatérítendő összeg mértéke:
- A visszamondás időpontja az érkezés napját megelőző 30 napon túl, a foglaló 80%-a visszaigényelhető.
- A visszamondás 30 napon belül történik, a foglaló nem jár vissza.
- Időpont módosítására az érkezés előtt legalább 30 nappal van lehetőség. Módosítási díj 5000 Ft.

login
kezdőlap információ horgászrend foglalás kapcsolat