nagyreti lake hero background
Nagyréti-tó
login
kezdőlap információ foglalás kapcsolat

A tóról

A Nagyréti-tó Békés megyében, Békéscsaba központjától 9 kilométerre található, teljes területe 23,36 hektár. A tó Catch & Release elv alapján üzemel, tehát halat elvinni nem lehet.

A tó sajátossága, hogy a horgászállások előtti horgászható terület, a tófenék domborzata, talaja, valamint a vízmélység közel azonos. A mederfenék akadó mentes, a talaj agyagos-szikes felület, átlagmélység 2.7 méter, A tó hosszában nádsövénnyel elválasztott, akadók nem kerültek kihelyezésre.

A halfauna legnagyobb részét nagytestű pontyok adják. A jelenlegi állomány 65%-a 10 kg feletti, de szép számmal akadnak nyurga és tükrös 20 kg feletti egyedek is (a tórekord 27 kg-os). A ponty állomány mellett jelentős a tó ragadozó állománya: harcsa (kb. 110 db 25-35 kg közötti, a legnagyobb 70-kg-os), csuka (8-12 kg átlagsúly) és süllő található.

A bojlis módszer kedvelői mellett a feeder horgászok is látogathatják a tavat. A finom peca művelőinek a méretes példányok fogása mellett sok örömet okozhatnak a tó 1kg-ot is meghaladó kárászai, valamint a brutális harcsa állomány ellenére is jelentős mennyiségben levő dévérkeszeg állomány.

A tavon 18 horgászhelyet alakítottunk ki, a horgászhelyek távolsága: 56m. Mindegyik horgászhelyhez fedett beülőt, csónakot evező lapáttal, pontybölcsőt, bográcsozó-és grillező-állványt, 3 db szeméttároló kukát, valamint áramhasználatot biztosítunk. A tavon elérhető minden vendégünk számára igényes női és férfi mosdó, zuhanyzó.

A tavon büfé és étkezési lehetőség nincs, de a közelben több étterem is vállal kiszállítást.

Foglalás

A foglalási rendszerrel lehetőség nyílik, hogy megtervezze és biztosítsa az évi horgászatainak időpontját. Minden év január 15.-től mód van arra, hogy lefoglalja horgászhelyét az adott évre. Foglalásait az info@nagyretito.hu címen írásban az alábbiakban rögzítettek szerint, vagy a tóparton személyesen teheti meg.

A horgászhelyek ára 15.000 Ft/nap, amely tartalmazza a csónak, a mosdó, wc, zuhanyzó, halbölcső, bogrács-állvány használatát.

A minimum foglalási időtartam 48 óra. Egy stégen maximum 4 fő és engedélyezett.

Az áramhasználat ára: 1000 Ft/nap, melyet a megérkezéskor a helyszínen kell megfizetni.

A foglalás menete

1./ A foglaláshoz a szabad helyeket a foglalás menüpontban lehet megtekinteni. Foglalni csak e-mail-ben lehetséges az info@nagyretito.hu címen az alábbi táblázat kitöltésével és megküldésével.

2./ A foglalás után a foglaló horgász e-mail-ben értesítést kap a foglalás visszaigazolásáról, valamint a foglaló megfizetésének módjáról.

A foglalóként a teljes összeg 50%-t szükséges átutalni 8 napon belül a honlapon feltüntetett számlaszámra.

Az utalás sikerességéről e-mailben visszaigazolást küldünk.

A foglalás telefonos egyeztetéssel a helyszínen személyesen is rendezhető.

Amennyiben a foglaló 8 napon túl nem érkezik meg az adott számlaszámra, a foglalás automatikusan törlésre kerül.

A foglalás lemondása:

A lemondást írásban az info@nagyretito.hu címen kell jelezni, az alábbi adatokkal: név, cím, időpont, a lemondás oka.

Amennyiben a tervezett horgászat időpontja a koronavírus járvány miatti lakóhely elhagyási tilalom alá esne, a foglalás egyeztetés alapján egy későbbi időpontban felhasználható.

A foglalás lemondása esetén a visszatérítendő összeg mértéke:
- A visszamondás időpontja az érkezés napját megelőző 30 napon túl, a foglaló 80%-a visszaigényelhető.
- A visszamondás 30 napon belül történik, a foglaló nem jár vissza.
- Időpont módosítására az érkezés előtt legalább 30 nappal van lehetőség. Módosítási díj 5000 Ft.

Általános horgászrend

A Nagyréti-tavon horgászni kizárólag érvényes állami horgászjegy birtokában lehetséges. Az érvényes állami horgászjegy megléte a külföldi állampolgárok esetében is kötelező.

Horgászni csak a kijelölt állásokon (a stégen) lehetséges.

Horgászat közben a botokat őrizetlenül hagyni tilos! Egy horgásznak mindig a helyszínen kell tartózkodnia, ellenkező esetben a botokat ki kell venni.

A tó területére háziállatot, kutyát behozni tilos!

A tóberendezési tárgyak (beülők, halbölcső, bográcsozó, szemetes kukák, stb.) rendeltetésszerű használata, ill. állapotmegóvása minden vendégünk kötelessége.

A keletkezett hulladékot a horgászálláson található kukákba, szelektív módon (1-vegyes, 2-alumínium doboz, 3-üveg) kérjük elhelyezni! Szemetes horgászállást maga mögött hagyó horgászt a tógazda a későbbiekben szankciókkal sújthatja.

A horgászat befejezését a halőrnek telefonon jelezni kell, az őr jelen kell, hogy legyen a gépkocsiba való bepakolásnál. Ezen időre a felszerelésnek összepakolt állapotban kell lennie, horgászbotok már nem lehetnek a parton. A bepakolás csak a halőr ellenőrzése után kezdhető meg!

A tóban fürödni TILOS!

Tűzrakás csak a bográcsozó-és grillező- állvány használatával, szélcsendben, kellő körültekintéssel engedélyezett.

Másokat szándékosan zavaró, túlzott alkoholos befolyásoltság alatt álló személyekkel szemben a tó területén lévő tartózkodás megtiltható.

A tó látogatása:

A horgászállásokra látogató nem mehet fel sem autóval, sem gyalog.

Látogató vagy a megrendelt étel szállító kizárólag a halőr ház melletti parkolóig mehet, ahová a horgász a horgászállásról ide jön találkozni vagy a hozott tárgyat, ételt átvenni.

Autóhasználat:

A horgászállások megközelítése autóval lehetséges. Horgászállásonként maximum 2 db autó parkolása engedélyezett, amelyek az arra kijelölt helyen, az úttal párhuzamosan, a „P1” és „P2” táblák között parkolhatnak. Amennyiben a horgászhelyre több autó érkezik, az autókból történő kipakolás után, a két autó feletti számú autóknak a tó halőrház melletti nagyparkolójában kell parkolnia.

A horgászat alatt a tó területét időközben autóval elhagyni szándékozó horgász autóját is a nagyparkolóban kell elhelyezni.

Lakókocsi használat:

Lakókocsit a tó területén csak tagsággal rendelkező horgász használhat, ezt a foglalás előtt kérjük vegye figyelembe!

Csónak használat:

Csónak és etetőhajó használata engedélyezett a szerelék behordásához és az etetés elvégzéshez.

Saját csónak használata nem engedélyezett. Saját elektromos csónakmotor használható, robbanómotor használata tilos.

Halradar használata engedélyezett.

Csónakot mindenki a saját fellelőségére használhat, az országos és uniós vízi-közlekedés szabályainak betartásával lehetséges.

Bojlis horgászrend

Felszerelés

Egy horgászhelyen maximum 6 bottal lehet horgászni és egyszerre legfeljebb 4 fő tartózkodhat.

Botonként 1 horog megengedett, maximum 2-es méretű szakállas vagy mikroszakállas horog használható.

A monofil főzsinór minimális vastagsága 0.25mm.

Fonott zsinórt kizárólag horogelőkének lehet használni maximum 25cm-es hosszban.

Sűrű szövésű, szakadásmentes merítő (100cm x 100cm) használata kötelező.

A tavon minden horgászhelyen van halbölcső (150 cm), a fertőzések behurcolásának elkerülése végett, a saját halbölcső használat nem engedélyezett.

Csak olyan elhagyós végszerelék használható, amelyről egy esetleges zsinórszakadást követően az ólom vagy etetőkosár le tud csúszni. Forgókapocs, illetve nagyméretű csomó az ólom vagy etetőkosár felett nem alkalmazható.

Szájfertőtlenítő használata kötelező. A halak száján ütött sebet visszaengedés előtt mindig le kell kezelni.

A tavon kizárólag dőlőbója használható, amelyet távozáskor a horgász köteles összeszedni.

Etetés

A tavon spomb, pasztaólom, dobócső és PVA is használható. A különböző kutyatápokkal való etetés nem engedélyezett.

Az etetésre szánt csali mennyisége nem korlátozott, azonban az etetőanyag mennyiségét és minőségét a halőr szúrópróbaszerűen ellenőrizheti.

A tó területe kamerával megfigyelt terület!

A foglalás és a foglaló megfizetése a tó házirendjének automatikus elfogadását jelenti!

A szabályokat megszegő horgászokat a tó területéről a tógazda kitilthatja!